nihola-1006.jpg

Hvilken ladcykel skal du vælge?

Vi ved, at du er i gang med at overveje en Ladcykel, og at dette marked er noget af en jungle. Derfor vil vi gerne give dig nogle råd omkring Ladcykler

Splitter

Den første ladcykel, til tranport af børn, blev oprindelig lavet på Christiania tilbage i 1980érne, og det var dengang et ”Københavner Fænomen”.

I dag er ladcyklerne vidt udbredt, og de bliver udviklet i mange forskellige kvaliteter og lande.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig?

 

Når du køber en Ladcykel, skal du gøre dig overvejelser omkring:

 • Hvor langt skal du køre?
 • Kører du hele året rundt?
 • Hvorfor vil du gerne have en Ladcykel? - Hvad skal den bruges til?
 • Er I flere, der skal køre på den samme Ladcykel?
 • Hvor mange børn skal der være plads til? - Er der brug for en ekstra plads til en legekammerat?
 • Skal den erstatte en bil?
 • Skal der være El på din Ladcykel?
 • Skal den være nem at styre?
 • Hvem skal vedligeholde din Ladcykel?

Ovenstående er med til at afgøre hvilken kvalitet og type af ladcykel du skal vælge.

 

Pris & kvalitet hænger sammen

 

Vælg en god kvalitet, for pris og kvalitet hænger sammen.

Hvis dine ønsker er at køre længere ture hele året rundt, have god plads til børn og indkøb, og at cyklen samtidig skal erstatte en bil.

Så er det en rigtig god ide, at kigge efter en Ladcykel i god kvalitet og evt. på El.

En el-Ladcykel gør det nemlig nemt for dig at komme rundt, uanset hvor meget du ”læsser” i cyklen.

En meget vigtigt ting, som du skal tænke på, er sikkerheden i den Ladcykel du vælger. Mange af de ”billige” Ladcykler er tunge og har dårligere bremser.

Det kan derfor være svært at stoppe dem, når cyklen kommer op i fart.

Samtidig oplever vi, at det ofte ikke er muligt at anskaffe reservedele til de ”billige” El-ladcykler. Så det kan gøre en simpel reparation omkostningstung.

På de ”dyre” ladcykler er dette gennemtænkt - og som regel ned til mindste detalje. Men det vigtigste for os, når du vælger en Ladcykel, er: sikkerhed, sikkerhed, og sikkerhed...

Og nej, det kan ikke siges nok. For ladcyklerne er tunge cykler samtidig med, at mange af dem kan læsse 100-200 kg. last.

Så sørg for, at bremser, gear, styrengenskaber, kvalitet og sikkerhed er i top, når du vælger hvilken ladcykel du ønsker dig.

En helt anden fordel ved at vælge en god kvalitetscykel er også, at det er lettere at sælge ladcyklen brugt, når du ikke længere har behovet for den.

 

El eller ej?

 

Der er ingen tvivl om, at du får mere glæde af en Ladcykel med El.

Ladcykler er bare tunge samtidig med, at du fragter mere i dem, end du nogensinde ville gøre på en almindelig cykel. Derfor giver det god mening at vælge en ladcykel med El, hvilket også er vores generelle anbefaling.

På mange modeller kan cyklen vælges både med og uden el, hvor du tilkøber el-delen. Dette gælder blandt andet for vores Nihola Ladcykler.

 

De er "skide" dyre - jeg kan jo få en lille bil i stedet for!

 

Ja det kommer vi ikke uden om.

Kvalitet koster penge - og specielt på det her marked.

Men vi kan også godt afsløre, at det er langt billigere at have en ladcykel frem for en bil. Du slipper nemlig for at skulle betale benzin, vægtafgift, dyre værkstedsregninger, p-afgifter osv. Til gengæld kommer du til at få mere motion, frisk luft, ro i hovedet, nærvær med dine børn, og måske en meget lille øgning i dit el-forbrug, hvis du har valgt en ladcykel på El.

Dermed bliver transporttid til kvalitetstid - og det er kun en advarsel. ;-)

Skulle cyklen alligevel være for dyr, i forhold til din opsparing, så har vi selvfølgelig løst det for dig!

 

Finansiering

 

Vi har nemlig i samarbejde med Ikano Bank gjort det muligt for dig at købe en ladcykel og betale den over 10 eller 20 måneder.

Det eneste du betaler er et oprettelsesgebyr på kr. 499,- eller 799,-  

Derudover er der nemlig ingen renter, gebyrer eller udbetaling. Se under prisen på vores ladcykler, hvad den enkelte model koster pr. måned.

Læs mere om finansiering af Lad- og Cargocykler.

 

Ladcykler her i huset

 

Kort og godt kan vi sige, at vi har specialiseret os i El- og Ladcykler.

Vi reparerer på alt, uanset om det er købt hos os eller ej, og om det er den ”billige” eller ”dyre” Ladcykler. Vi hjælper alle så godt vi kan.

Når det kommer til salg af Ladcykler, så er vi virkelig kritiske. Vi har brugt lang tid på, at undersøge markedet, og udvælge de modeller vi kan stå inde for.

Her har følgende to kriterier været et must:

 1. Den skal være nem at styre og køre på
 2. Kvaliteten og sikkerheden skal være i top

Disse kriterier samt vores DNA for butikken som bunder i ærlighed, venlighed og nærvær, medførte vores valg af leverandørerne Nihola Bikes og Urban Arrow.

Vi har derfor valgt at føre to mærker i den bedre ende af skalaen, og vi mener selv, at vi står med noget af det bedste på markedet.

 

Nihola Bikes

Nihola Bikes er et dansk mærke, hvor Niels Holme Larsen udviklede den første ladcykel tilbage i 1998. Niels var oprindelig maskiningeniør, men besluttede sig for at tage kampen op, for at få cyklen til at blive familiens fortrukne transportmiddel.

Det er nu ved at lykkedes, da den nu kan transportere to-fire børn og indkøb.

Nihola er en tre-hjulet Ladcykel, som er super nem at køre på - også rundt om hjørnerne. Nihola cyklerne findes både med og uden El.

 

Urban Arrow

Urban Arrow er et Hollandsk mærke, som er designet i topkvalitet, med mulighed for tilkøb af gennemtænkt udstyr. Der er rigtig god plads til børn, indkøb og gods i cyklen.

Urban Arrow er svaret på den ”gammeldags” Long John budcykel, og den kan bruges både til private og erhverv. Den kan ”strikkes sammen” efter dit behov, så den er meget mere end ”bare” en familie El-Ladcykel.

Urban Arrow er to-hjulet, og den findes kun som El-Ladcykel.

 

Kort og godt

 

Om Ladcyklerne nogensinde bliver til en bil nummer to, det ved vi ikke.

Men én ting er sikkert, og det er, at det er en cykel, som vi kommer til at se langt mere til i bybilledet i de kommende år. Og med god grund.

Hos Brotorvets Cykler har vi, som tidligere nævnt, specialiseret os i El- og ladcykler. Vi står derfor klar til at besvare alle de spørgsmål du har på området.

Ladcykler og el-ladcykler fra Nihola fås hos Brotorvets cykler

LADCYKLER

Skal du fragte børn og tasker- så vil en ladcykel helt sikkert kunne dække dit behov. 

DSC_2101.jpg

Værkstedet

Værkstedet tilbyder reparation af gamle og nye cykler.

DSC_2415.jpg

Finansiering

Se mulighederne med finansiering hos Brotorvets Cykler - ingen udbetaling, renter eller gebyrer.