Bedste,-barn-og-hund-i-nihola.jpg

Hvilken ladcykel skal du vælge?

Vi ved at du er i gang med at overveje en ladcykel, og at dette marked er noget af en jungle. Derfor vil vi gerne give dig nogle råd omkring ladcykler.

Splitter

 

Få vejledning i vores video

Hvilke overvejelser skal du gøre dig, når du skal købe en ladcykel?

Den første ladcykel, til tranport af børn, blev oprindelig lavet på Christiania tilbage i 1980érne, og det var dengang et ”Københavner Fænomen”.

I dag er ladcyklerne vidt udbredt, og de bliver udviklet i mange forskellige kvaliteter og lande.

 

Hvilke overvejelser skal du gøre dig?

Når du køber en Ladcykel, skal du gøre dig overvejelser omkring:

 • Hvor langt skal du køre?
 • Kører du hele året rundt?
 • Hvorfor vil du gerne have en Ladcykel? - Hvad skal den bruges til?
 • Er I flere, der skal køre på den samme Ladcykel?
 • Hvor mange børn skal der være plads til? - Er der brug for en ekstra plads til en legekammerat?
 • Skal den erstatte en bil?
 • Skal der være El på din Ladcykel?
 • Skal den være nem at styre?
 • Hvem skal vedligeholde din Ladcykel?

Ovenstående er med til at afgøre hvilken kvalitet og type af ladcykel du skal vælge.

 

Pris og kvalitet hænger sammen

Vælg en god kvalitet, for pris og kvalitet hænger sammen.

Hvis dine ønsker er at køre længere ture hele året rundt, have god plads til børn og indkøb, og at cyklen samtidig skal erstatte en bil.

Så er det en rigtig god ide, at kigge efter en Ladcykel i god kvalitet og evt. på El.

En el-Ladcykel gør det nemlig nemt for dig at komme rundt, uanset hvor meget du ”læsser” i cyklen.

En meget vigtigt ting, som du skal tænke på, er sikkerheden i den Ladcykel du vælger. Mange af de helt ”billige” Ladcykler er tunge og har dårligere bremser.

Det kan derfor være svært at stoppe dem, når cyklen kommer op i fart.

Samtidig oplever vi, at det ofte ikke er muligt at anskaffe reservedele til de helt ”billige” El-ladcykler. Så det kan gøre en simpel reparation omkostningstung.

På de lidt dyre ladcykler er dette gennemtænkt - og som regel ned til mindste detalje. Men det vigtigste for os, når du vælger en Ladcykel, er: sikkerhed, sikkerhed, og sikkerhed...

Og nej, det kan ikke siges nok. For ladcyklerne er tunge cykler samtidig med, at mange af dem kan læsse op til 100kg. last.

Så sørg for, at bremser, gear, styrengenskaber, kvalitet og sikkerhed er i top, når du vælger hvilken ladcykel du ønsker dig.

En helt anden fordel ved at vælge en god kvalitetscykel er også, at det er lettere at sælge ladcyklen brugt, når du ikke længere har behovet for den.

 

El eller ej?

Der er ingen tvivl om, at du får mere glæde af en Ladcykel med El.

Ladcykler er bare tunge samtidig med, at du fragter mere i dem, end du nogensinde ville gøre på en almindelig cykel. Derfor giver det god mening at vælge en ladcykel med El, hvilket også er vores generelle anbefaling.

På mange modeller kan cyklen vælges både med og uden el, hvor du tilkøber el-delen. Dette gælder blandt andet for vores Nihola Ladcykler.

 

De er "skide" dyre - jeg kan jo få en lille bil i stedet for!

Ja det kommer vi ikke uden om.

Kvalitet koster penge - og specielt på det her marked.

Men vi kan også godt afsløre, at det er langt billigere at have en ladcykel frem for en bil. Du slipper nemlig for at skulle betale benzin, vægtafgift, dyre værkstedsregninger, p-afgifter osv. Til gengæld kommer du til at få mere motion, frisk luft, ro i hovedet, nærvær med dine børn, og måske en meget lille øgning i dit el-forbrug, hvis du har valgt en ladcykel på El.

Dermed bliver transporttid til kvalitetstid - og det er kun en advarsel. ;-)

Skulle cyklen alligevel være for dyr, i forhold til din opsparing, så har vi selvfølgelig løst det for dig!

 

Finansiering

Vi har nemlig i samarbejde med Ikano Bank gjort det muligt for dig at købe en ladcykel og betale den over 10, 20 eller 30 måneder. Derudover er der ingen renter.

Se under prisen på vores ladcykler, hvad den enkelte model koster pr. måned.

Læs mere om finansiering af Ladcykler.

 

Ladcykler her i huset

Kort og godt kan vi sige, at vi har specialiseret os i El- og Ladcykler.

Vi reparerer på alt, uanset om det er købt hos os eller ej, og om det er den ”billige” eller ”dyre” Ladcykler. Vi hjælper alle så godt vi kan.

Når det kommer til salg af Ladcykler, så er vi virkelig kritiske. Vi har brugt lang tid på, at undersøge markedet, og udvælge de modeller vi kan stå inde for.

Her har følgende to kriterier været et must:

 1. Den skal være nem at styre og køre på
 2. Kvaliteten og sikkerheden skal være i top

Disse kriterier samt vores DNA for butikken som bunder i ærlighed, venlighed og nærvær, medførte vores valg af Nihola Bikes og Siigar Bikes.

Vi har derfor valgt at føre et mærke i den bedre ende af skalaen, og vi mener selv, at vi står med noget af det bedste på markedet.

 

Nihola Bikes

Nihola Bikes er et dansk mærke, hvor Niels Holme Larsen udviklede den første ladcykel tilbage i 1998. Niels var oprindelig maskiningeniør, men besluttede sig for at tage kampen op, for at få cyklen til at blive familiens fortrukne transportmiddel.

Det er nu ved at lykkedes:-)

Nihola er en tre-hjulet Ladcykel, som er super nem at køre på - også rundt om hjørnerne. Nihola cyklerne findes både med og uden El.

Nihola hører til i den ”dyre” ende af skalaen, den er fyldt med kvalitet, gode el systemer og kan skræddersyes præcis til dig og dit behov, design og din stil.. Og så er den Smuk, lille og let at kører.

Se vores Nihola cykler.

 

Siigar Bikes

Siigar bikes er dansk produceret ladcykler, skabt tilbage i 2018 af Per Boll og Nicolas Lauridsen. Siigar bikes er udtænkt og produceret til at være en robust og driftssikker cykel, hvor det danske og nordiske design, kvalitet, teknik og funktionalitet skinner igennem.

Derudover er Siigar Bikes en cykel, som er nem at holde, grundet det rustfrie stel og dets effektive bremser, og derfor en god cykel til børnefamilien, hvor tiden til tider kan være knap.

Se vores Siigar cykler.

 

Kort og godt

Om Ladcyklerne nogensinde bliver til en bil nummer to, det ved vi ikke.

Men én ting er sikkert, og det er, at det er en cykel, som vi kommer til at se langt mere til i bybilledet i de kommende år. Og med god grund.

Hos Brotorvets Cykler har vi, som tidligere nævnt, specialiseret os i El- og ladcykler. Vi står derfor klar til at besvare alle de spørgsmål du har på området.

Ladcykler og el-ladcykler fra Nihola fås hos Brotorvets cykler

LADCYKLER

Skal du fragte børn og tasker- så vil en ladcykel helt sikkert kunne dække dit behov. 

DSC_2101.jpg

Værkstedet

Værkstedet tilbyder reparation af gamle og nye cykler.

DSC_2415.jpg

Finansiering

Se mulighederne med finansiering hos Brotorvets Cykler - ingen udbetaling, renter eller gebyrer.